M. A. Castrénin seura
ajankohtaista tapahtumakalenteri kulttuurimatkat jäseneksi liittyminen apurahat po-russki
etusivutapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

KINO FENNO-UGRICA

Aika: lauantai 20.10.2018 klo 12–18
Paikka: Kino Engel, sali 1, Sofiankatu 4, Helsinki

Päivän ohjelmaa ja lopussa olevaa keskustelua johdattelee Kirsikka Moring.

12.00
Kaissi-U’lljan-Mä’rjj-U’lljan – Heidi Gauriloff

Ohj. Aleksi Ahlakorpi. Kesto 8’40. Tuotanto Saamelaisalueen koulutuskeskus / Erkki Feodoroff 2016. Tekstitys koltansaame, suomi, englanti.
Lyhyt dokumentti Heidi Gauriloffista, koltansaamelaiseta käsityöläisestä, joka oli jo aikuinen, kun hän lopulta sai mahdollisuuden oppia perheensä kieltä ja kulttuuria.

12.15
Azor (Isäntä). Ensimmäinen ersämordvankielinen draamaelokuva.

Ohjaus: Viktor Tšitšaikin, käsikirjoitus Aleksandr Utševatkin. Kesto 1’23. Tuotanto Paro Productions 2017. Suom. tekstitys Jouni Kortesharju.
Fiktiivisen elokuvan tapahtumat sijoittuvat 1200-luvulle, jolloin Mordvassa käytiin sotaisia kamppailuja etelästä tulevia valloittajia vastaan. Elokuva on tehty pienellä budjetilla ja ersän kielelle omistautuneiden amatöörien voimin.
Aleksandr Utševatkin osallistuu näytökseen.

13.45 Kahvitauko

14.15
Inkubátor (Incubator)

Ohj. Réka Pigniczky. Kesto 1'24. Tuotanto 56FILMS 2009. Engl. tekstitys.
Elokuva kertoo unkarilaisessa rock-oopperassa v. 1984 esiintyneiden amerikkalais-unkarilaisten partiolaisten dramaattisesta jälleennäkemisestä vuonna 2009, ja ystäväpiirin kaksoisidentiteetin säilyttämisen haasteista.

16.00
The Nation. Suomen ensi-ilta.

Ohj. Julia Mironova. Kesto 1’07. Tuotanto Illume Oy 2018. Engl. tekstitys.
Elokuva kertoo udmurttilaisten besermanien elämästä pienessä kylässä, jossa perinteinen kulttuuri on vielä voimissaan. Besermanit ovat udmurtteihin kuuluva etninen ryhmä Udmurtian luoteisosassa ja Kirovin alueella Venäjällä. Elokuva on palkittu heinäkuussa 2018 Pärnun elokuvafestivaaleilla.

Julia Mironova osallistuu näytökseen.


Järjestäjät: Illume Oy, Kolttakulttuurisäätiö, Saamelaisalueen koulutuskeskus, Suomi-Venäjä-Seura, Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, Opetus- ja kulttuuriministeriö, M. A. Castrénin seura

Vapaa pääsy – tervetuloa!

Salissa noin 70 istumapaikkaa.

FB: Sukukansapäivät 2018, FB: M. A. Castrénin seura